Onze ervaring
Wij vonden het een leuke, maar vooral een spannende tijd. We kregen al in oktober van de meester te horen dat we meededen aan de lego league, toen begon de wedstrijd voor ons al. 30 Januari begonnen wij met een presentatie maken. Dit was een van de onderdelen waarbij wij wat sneller klaar waren.

Daarentegen hadden we bij de robot wel problemen. Sommige opdrachten wilden niet echt meewerken. Soms zaten we er wel 1-2 weken te proberen de opdracht te laten werken, toen dat gebeurde hebben we als team een besluit genomen om het op een andere manier te doen. Dit betekent dat we die opdracht later gaan doen op een moment dat het makkelijker is en vooral simpeler is. En tijdens de presentatie zei de meester dat we een maquette moesten maken. Dit was een van de moeilijkere dingen die we moesten doen.

We hebben veel van onze tijd besteed aan de maquette, maar daardoor hadden we wel pluspunten gekregen waardoor we een betere presentatie hadden. We waren erg blij met het resultaat dat we van de jury kregen.

De samenwerking die we hadden met elkaar ging heel goed. In het begin was het erg moeilijk, omdat wij eigenlijk nooit met elkaar samenwerken. We werkten vaak samen met andere kinderen. Na een korte tijd waren we er wel aan gewend. We kwamen samen erg ver en hebben veel dingen.

Tijdens de lego league op de beroeps campus waren de zenuwen nog erger geworden. We zagen iedereen programmeren voor dat ze met de wedstrijd gingen beginnen en uiteindelijk hebben we een lege tafel gevonden waar we konden oefenen, maar toen was het zover, we moesten met jury erbij tegen een andere groep maar uiteindelijk hadden we heel veel punten verdiend.

We zijn blij dat we dit hebben mogen ervaren. 

Jamie, Laurens, Vajen, Charlotte, Daisy