Op 9 september jongstleden vierde SOPOGO haar 17 jarig bestaan. Vroeg in de ochtend vertrokken bijna alle medewerkers van de SOPOGO-scholen vanaf het eiland met de bus naar de Lier.

De dag was gevuld met mooie momenten waarvan we hebben genoten. Een dag om iedereen binnen de SOPOGO te bedanken voor zijn enorme inzet voor het onderwijs en tevens de gelegenheid voor onze nieuwe bestuurder Anke Langmuur om kennis te maken met onze ruim 180 collega’s welke samenwerken op de 12 mooiste openbare scholen van Goeree-Overflakkee. We verbonden elkaar letterlijk in een netwerk en volgden een inspiratiesessie van Jan van Halst en Emile Muller van Orange8.

Ook stonden we met elkaar stil bij vragen zoals “waar ben je trots op, waarvan kom jij in je kracht?”. Serieuze en gepassioneerde gesprekken over ons strategische koersplan volgden door en met de collega’s van de werkvloer. Wat wordt het verhaal van SOPOGO en waar hebben we rekening mee te houden voor ons onderwijs? Wat willen we behouden?

Maar het was ook een dag met hilarische spelletjes waarbij we uitgedaagd werden om het samenwerken toe te passen. We zijn gaan racen in de kas, kregen een rondvaart door de Lier of testte onze kennis in een pubquiz. Als afsluiter was er live muziek waarbij we met een hapje en drankje nog even konden genieten met de collega’s van diverse scholen.

We kijken terug op een geweldige dag met wederzijdse inspiratie, goede gesprekken en vooral veel plezier! Een dag welke zeker voor herhaling vatbaar is!