Cherron Oostendorp van Cherity Re-use en namens SOPOGO Linda Kreeft en Remco van Kouteren bij de overhandiging.

Een brede glimlach was er op dinsdag 23 april 2024 te zien bij de overhandiging van maar liefst 18 chromebooks aan Cherron Oostendorp van Cherity Re-use. Bij haarzelf, maar óók bij SOPOGO medewerkers Linda Kreeft en Remco van Kouteren, die aanwezig waren op het onderwijsbureau van SOPOGO aan de Prins Bernhardlaan. Hun werkgever was bereid de chromebooks te doneren aan Cherity Re-use, de lokale organisatie die gezinnen waar het een uitdaging is om de eindjes aan elkaar te knopen helpt. Dit kan zijn met onder andere kleding, voedsel of hygiëneproducten. En nu dus ook met 18 chromebooks!

Alle leerlingen van SOPOGO scholen hebben een chromebook om op te werken. Na 5 jaar worden deze chromebooks echter vervangen voor nieuwe exemplaren. Omdat de chromebooks gedurende die 5 jaar goed onderhouden zijn, kunnen ze na gecheckt, schoongemaakt en opnieuw geïnstalleerd te zijn nog prima een tweede leven krijgen! Een mooi voorbeeld van duurzaam gebruik van materiaal en wat terugdoen voor mensen op het eiland die ondersteuning goed kunnen gebruiken.

‘Mijn hart maakt een sprongetje!’, was de reactie van Cherron Oostendorp, oprichter van Cherity Re-use in Sommelsdijk. Ook gaf ze aan dat er momenteel veel vraag is naar laptops, computers en chromebooks en dat de organisatie dan ook erg blij is met de donatie. Binnen de kortste keren was er dan ook een afspraak gemaakt en werden de chromebooks overhandigd aan Cherron door Linda Kreeft, directeur van OBS Ollie B. Bommel en OBS Stellegors en Remco van Kouteren, medewerker ICT van SOPOGO.

Hopelijk zijn er 18 gezinnen op Goeree-Overflakkee erg geholpen met deze donatie!

Meer weten over Cherity Re-use? Kijk op https://www.goedvoorgoed.nl/cherity-re-use/ of bekijk de flyer hieronder.