Farao’s uit Egypte, Hollandse molens, Spaanse toreadors, Afrikaanse dansers, Mexicaanse sombrero’s, La vie est belle, Japanse kimono’s, great American burgers.  Allemaal komen ze voorbij tijdens de themaweek op de J.C. van Gent.

Deze jaarlijkse terugkerende happening start op maandag 17 april en wordt afgesloten met een open avond op donderdag 20 april.  Van 18.00 tot 20.00 zet de school haar deuren open voor ouders, opa’s, oma’s, buren en kennissen, kortom voor iedereen die de van Gent een warm hart toedraagt. 

Eén week in het jaar is het extra gezellig op de school. Binnen het dit jaar gekozen thema “De wereld is voor iedereen” knutselen, dansen en werken de kinderen toe naar een eindpresentatie in de groepen tijdens een feestelijke open avond. Tijdens de open avond is er ook ruimte voor een hapje en een (alcoholvrij) drankje. We vragen hiervoor wel een kleine vergoeding.

Ook kunt u kennismaken met lekkernijen uit Oekraïne. Onze Oekraïense leerlingen en hun ouders verzorgen een tafel vol lekkers uit hun vaderland.  

Elke ochtend presenteren zich twee of meerdere groepen aan hun schoolgenootjes  tijdens de dagopening.Door een  bonte mengeling van zang, dans, muziek en theater worden we ondergedompeld in de sfeer van het gekozen land. Met het themaweeklied “Op wereldreis” sluiten de kinderen de opening af om daarna in de groepen verder op reis te gaan. 

Mocht u op donderdagavond zijn en tijd hebben: u bent meer dan welkom !